latinica  ћирилица
16/04/2022 |  12:19 ⇒ 19/04/2022 | 13:01 | Аутор: СРНА

Павић: Народ да искаже подршку Српској

Политиколог Александар Павић изјавио је Срни да је важно у овом тренутку да се народ мобилише и да искаже своју подршку руководсту Републике Српске које је изложено великим притисцима од појединих међународних фактора, али и политичког Сарајева.
Александар Павић - Фото: РТРС
Александар ПавићФото: РТРС

- Јако је важно да се управо борци, без којих не би било Републике Српске, јавно огласе, јер је то и знак другима да је Република Српска у опасности и да је време да се народ мобилише, на првом месту тако што ће исказати вољу да брани Републику Српску - каже Павић, поводом предстојећег народног скупа који ће под слоганом "Слобода" у Бањалуци организовати републичка Борачка организација.

Он је навео да је важно што ће такав скуп бити одржан сада када се ствара атмосфера која много подсјећа на почетак деведесетих година прошлог вијека.

Павић истиче да су институције Српске под великим нападом и притиском од непријатељског међународног фактора, и то кључних западних пријестоница, али и од политичког Сарајева.

Он указује да је ово врло опасно вријеме у којем, за разлику од деведесетих година прошлог вијека, сукоб није локализован само на простору бивше Југославије, него је у фази једног новог рата на територији Европе.

- Једноставно, неки покушавају да нас увуку у тај вртлог, а један од начина да се одврате од својих злих намера је да знају да ће народ бити спреман да брани Републику Српску као што је то био спреман да ради и током деведесетих година прошлог вијека -а рекао је Павић.

Борачка организација Републике Српске одржаће у сриједу, 20. априла, у Бањалуци, у 17.00 часова велики народни скуп под слоганом "Слобода" с циљем борбе за очување одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смију бити дерогиране.