latinica  ћирилица
16/04/2022 |  15:08 ⇒ 19/04/2022 | 12:58 | Аутор: СРНА

Петковић: Са скупа у Бањалуци затражити немијешање странаца

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић изјавио је данас Срни да очекује да ће са предстојећег скупа у Бањалуци бити затражено да се инострани фактори не мијешају у унутрашња питања Српске и БиХ.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

Петковић се нада да ће са народног скупа под мотом "Слобода" бити упућена порука да се у БиХ желе мир и толеранција, али и поштовање уставних принципа.

Он вјерује да ће се на скуп који 20. априла организује Борачка организација Републике Српске грађани одазвати у великом броју и тако исказати незадовољство недавним одлукама којим се жели одузети имовина Српске.

Петковић је навео да Борачка организација Републике Српске, која је сигурно једна од организација са највећим легитимитетом у Српској, има право да искаже свој став по сваком питању које се тиче Српске.

- Она је створила Српску и ко је позванији од њих да брани Српску, њену земљу, која јој се наметнутим одлукама жели одузети? Жели се одузети имовина Српске, а то је оно што је та Војска /Републике Српске/ створила - рекао је Петковић.

Борачка организација Републике Српске организоваће у сриједу, 20. априла, у Бањалуци велики народни скуп под слоганом "Слобода" ради борбе за очување одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смију бити дерогиране.