latinica  ћирилица
17/04/2022 |  14:02 ⇒ 19/04/2022 | 12:52 | Аутор: СРНА

Тушевљак: Јединством за очување одлука институција Српске

Предсједник општинске Борачке организације Источног Новог Сарајева Драгиша Тушевљак изјавио је Срни да народни скуп најављен за сриједу, 20. април, у Бањалуци није дио политике, будући да је његов циљ борба за очување одлука које доносе институције Републике Српске.
Драгиша Тушевљак - Фото: СРНА
Драгиша ТушевљакФото: СРНА

Тушевљак је изразио подршку скупу под слоганом "Слобода", истичући да је сада најважније очувати јединство и изборити се са онима који се противе одлукама Народне скупштине Републике Српске.

- Подржавамо борбу руководства Републике Српске, а да би се изборили, у сваком случају је потребно цјелокупно јединство и опозиције и власти на том путу - каже Тушевљак.

Он је позвао све саборце који могу да оду у Бањалуку и дају пуну подршку Борачкој организацији Републике Српске, која је смогла снаге да у овим околностима организује скуп подршке руководству Српске у времену притисака.

Тушевљак истиче да се скуп одржава у ситуацији када нису сва права бораца задовољена и када би њихов материјални положај требао бити много бољи.

Борачка организација Републике Српске организоваће у сриједу, 20. априла, на Тргу Крајине у Бањалуци велики народни скуп под слоганом "Слобода" ради борбе за очување одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смију бити дерогиране