latinica  ћирилица
18/04/2022 |  14:36 ⇒ 19/04/2022 | 12:42 | Аутор: РТРС

Станивуковић против скупа БОРС-а; Најавио састанак са Шмитом (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић неће подржати ни учествовати у великом народном скупу "Слобода" који организује БОРС јер, како је рекао, има других обавеза, али је ипак пронашао времена да се одазове састанку са Кристијаном Шмитом.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

- Мој став је да сам против тога. Дао сам своје политичко мишљење - рекао је Станивуковић, наводећи да га је контактирао Шмит како би договорили састанак у Бањалуци сљедеће седмице.

Додао је да је исказао отвореност за разговор са Шмитом.

- Сматрам да је добро да тај састанак буде у Бањалуци, да се из Бањалуке чује јасан став и мишљење. Ми не треба да бјежимо од проблема већ да им идемо у сусрет - рекао је Станивуковић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у бањалучкој Скупштини Драгослав Топић рекао је да градоначелник Бањалуке не би требало да се састаје са Шмитом који нема легитимитет.

- Градоначелник који је добио легитимитет од грађана нема право да се састаје са Шмитом који није изабран на легитиман начин. Надам се да ће и он промијенити мишљење. Мислим да Шмит није добродошао у Бањалуку јер знамо како је изабран - рекао је он.

Када је ријеч о скупу "Слобода", Топић је навео да је Станивуковић рекао да има обавеза и да неће присуствовати скупу за опстанак Републике Српске, али да то није оправдање за недолазак.

- Ја сам такође имао најављене обавезе за сриједу у 17.00, али ћу све наравно одгодити и са својом породицом доћи на Трг Крајине - истакао је Топић.