latinica  ћирилица
19/04/2022 |  08:22 ⇒ 12:03 | Аутор: РТРС

Ђурђевић-Братић: РТРС припада свим грађанима Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Директорка Програма Телевизије Републике Српске Маријана Ђурђевић истакла је, поводом 30. рођендана РТРС-а, да Телевизија Српске припада свим грађанима.
Предраг Братић, Тања Благојевић и Маријана Ђурђевић - Фото: РТРС
Предраг Братић, Тања Благојевић и Маријана ЂурђевићФото: РТРС

- Телевизија је ту и са народом. Зато смо за 30. рођендан изабрали слоган "Једноставно твоја". И ми се надамо да то јесмо - истакла је Ђурђевићева, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Ђурђевићева је захвалила свим запосленима како у РТВ дому у Бањалуци тако и у шест информативно техничких ценатара и бројних дописништава, на преданом раду и залагању.

- За ових 30 година РТРС прошла је и кроз добре и лоше дане. Радили смо у веома скромним условима, али и исто тако реализовали велике пројекте. РТРС је данас модеран јавни сервис са великим могућностима, а свака модернизација рађена је уз огромну подршку институција Републике Српске - истакла је Ђурђевићева.

Како Ђурђевићева додаје, гдје год је кризна ситуација, ту је и РТРС.

- Техника напредује стално, али да немамо тај ентузијазам у људима, који се залажу за ову телевизију и раде за исту, техника нам не би значила - истакла је Ђурђевићева.

Директор Медија центра РТРС-а Предраг Братић истакао је да је Телевизија сама по себи веома динамична по питању развоја.

- Када смо основани и када смо кренули са радом, имали смо скромну опрему, али смо радом и ентузијазмом успјели напредовати - истакао је Братић.

Нагласио је да је након рата кренуо природан развој технике на Телевизији Српске.

- Сада имамо РТВ Дом и испуњавамо све професионане услове - рекао је Братић, гостујући у нашем Јутарњем програму.