latinica  ћирилица
19/04/2022 |  11:41 ⇒ 17:36 | Аутор: СРНА

"Само јединство може сачувати институције и Српску"

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила позвала је све грађане Републике Српске да присуствују сутрашњем скупу "Слобода" у Бањалуци, поручивши да се само јединством могу сачувати институције и Српска коју су садашњим генерацијама оставили њихови најмилији, дајући своје животе.
Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца - Фото: РТРС
Републичка организација породица заробљених и погинулих борацаФото: РТРС

Из ове организације наглашавају да се само заједничким акцијама и активностима може стати украј разним уплитањима у питања која се тичу искључиво ове земље.

- Само заједничким ставом и одлуком можемо показати да више нећемо и не смијемо дозволити да нам други "кроје капу", да одлучују умјесто нас и да нам одређују како ћемо живјети - наводе из Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Из ове организације истичу да гробови најмилијих не дозвољавају да се посустане и позивају да сутра сви грађани Републике Српске, сви Срби, стану као једно и кажу да је доста наметања закона, одлука и правила са којима нису сагласни.

- Боримо се за нашу Републику Српску! - поручују из Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Борачка организација Републике Српске организоваће сутра у Бањалуци велики народни скуп под слоганом "Слобода" ради борбе за очување одлука које доносе институције Српске.