latinica  ћирилица
19/04/2022 |  17:34 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Борци Семберије и Мајевице: Исказати јединство у одбрани интереса Српске (ВИДЕО)

Потребно је исказати јединство народа и бораца у одбрани Републике Српске од самовоље свјетских моћника и појединаца, поручили су представници борачких удружења Семберије и Мајевице и изразили пуну подршку одржавању скупа "Слобода" који сутра у Бањалуци организује Борачка организације Републике Српске.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Ово су на зајединичкој конференцији за новинаре поручили представници Предсједништва Борачке организације Бијељина, Ветерана Републике Српске, ветерана Четвртог одреда специјалне Полиције Бијељина, јединице "Тобутских соколова" и Удружења "Гарда пантери".

Ратни командант Посебних јединица полиције Републике Српске Саво Цвијетиновић рекао је данас, у име свих ових удружења, да дају подршку у одбрани вриједности, виталних националних интереса Републике Српске носиоцима институција, чија је политичка припадност у овом тренутку небитна.

Он је навео да је битна жеља за слободом, очувањем дејтонске позиције Републике Српске у БиХ, тачније њене уставне позиције.

- Изборном вољом грађана Српске одлучено је ко ће управљати њеним институцијама, они имају обавезу да штите интересе Српске и њене институције, што и раде на адекватан начин, потребно је да им дамо отворену подршку и искажемо јединство народа и бораца у овом тренутку у одбрани Српске од самовоље свјетских моћника и појединаца - рекао је Цвијетиновић.

Он је истакао да у овом тренутно не треба показивати неодлучност, јер је много жртава пало током одбрамбено-отаџбинског рата за Републику Српску, која је верификована међународним споразумом у Дејтону.

- Потребно је да се изјаснимо, не смијемо да оклијевамо и подлегнемо злокобним насртајима на Републику Српску, морамо се успротивити - истакао је он, те додао да ћутање у овом случају значи одобравање.

- Нећемо да ћутимо, хоћемо да кажемо - Доста самовољи наметања рјешења Републици Српској! - рекао је Цвијетиновић.

Он је навео да ниједан високи представник није био наклоњен ни српском народу, нити Републици Српској, али да ће остати упамћен Педи Ешдаун као најбруталнији и посљедњи, Валентин Инцко као најподмуклији, јер је одлазећи направио невоље у БиХ и Републици Српској.

- Ако ћутимо, онда одбравамо и прихватамо. Ако се не бранимо, збуњујемо и пријатеље који би нам помогли, уколико оклијевамо и не кажемо шта мислимо и не тражимо помоћ, онда нам помоћ неће нико ни дати. Ако се бранимо, имамо пријатеља који ће нам прискочити у помоћ, ако затреба - навео је Цвијетиновић.

Он је истакао да ће сутра у организацији ових удружења кренути колона према Бањалуци на протестни скуп "Слобода".

Борачка организација Републике Српске организоваће сутра у Бањалуци велики народни скуп под слоганом "Слобода", с циљем борбе за очување одлука које доносе институције Српске.