latinica  ћирилица
19/04/2022 |  18:26 ⇒ 20/04/2022 | 07:31 | Аутор: РТРС

МУП Српске предузима све мјере да сутрашњи скуп протекне мирно

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузима све законом предвиђене мјере са циљем да сутрашње одржавање јавног скупа на Тргу Крајине у Бањалуци у организацији Борачке организације Републике Српске под називом "Слобода" протекне мирно и достојанствено.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

У ресорном министарству је формиран Штаб акције, који је задужен за планирање и праћење обезбјеђења догађаја, а биће ангажован потребан број полицијских службеника који ће вршити редовно обезбјеђење скупа, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Из МУП-а Републике Српске апелују да грађани својим понашањем током одржавања скупа не угрожавају своју и безбједност других грађана.

Грађанима се савјетује да са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ.

Саобраћај ће бити усмјераван на алтернативне путеве јер се очекује повећана фреквенција грађана, па из МУП-а апелују за стрпљење и разумијевање.

Грађани који буду жељели да учествују у скупу савјетује се да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе оружје, пиротехничка средства и друге предмете погодне за наношење повреда.

Из МУП-а Републике Српске подсјећају представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане да је за вријеме трајања скупа забрањена употреба дронова на локацији одржавања.

Борачка организација Републике Српске одржаће сутра у Бањалуци велики народни скуп под слоганом "Слобода" с циљем борбе за очувањем одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смију бити дерогиране.