latinica  ћирилица
21/04/2022 |  13:35 ⇒ 13:36 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Христово васкрсење нас подстиче на потребу несебичног давања

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је Васкрс Његовој светости патријарху српском Порфирију, архијерејима, монаштву, свештенству и свим грађанима православне вјероисповијести, који највећи хришћански празник славе по јулијанском календару, саопштено је из Савјета министара.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

- Поводом празника Христовог васкрсења, Вама, архијерејима, монаштву, свештенству Српске православне цркве и свим грађанима православне вјероисповијести, упућујем искрене честитке са жељом да највећи хришћански празник проведете у миру, здрављу и радости - наводи се у честитки предссједавајућег Савјета министара.

Тегелтија је нагласио да "суочени са бројним изазовима и искушењима, Христово васкрсење нас данас, можда више него икада раније, подстиче на потребу несебичног давања и међусобног поштовања и уважавања и упућује да само заједничким напорима можемо наше друштво учинити бољим и просперитетнијим".

- Уз најбоље жеље да нас овај празник над празницима испуни оптимизмом, љубављу и надом, поздрављам вас сверадосним поздравом "Христос васкресе – ваистину васкресе" - наводи се у честитки предсједавајућег Савјета министара.