latinica  ћирилица
21/04/2022 |  14:08 ⇒ 15:17 | Аутор: РТРС

Хеликоптерски сервис Српске транспортовао трудницу из Бијељине у УКЦ Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Хеликоптерски сервис Републике Српске транспортовао је данас двадесетдвогодишњу трудницу из бијељинске болнице у Универзитетски клинички центар Српске у Бањалуци.
Хеликоптерски сервис Српске транспортовао трудницу из Бијељине у УКЦ Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис Српске транспортовао трудницу из Бијељине у УКЦ СрпскеФото: РТРС

Трудница иницијала Н.Н. транспортована је у УКЦ Српске због животно опасне компликације трудноће за мајку и за бебу, а због даљег лијечења и пружања вишег нивоа медицинске његе

Брзом координацијом медицинских тимова из обје медицинске установе и спремношћу ваздухопловно-техничког особља Хеликоптерског сервиса Српске успјешно је извршен данашњи ваздушни медицински транспорт у веома кратком року.

Хеликоптерски сервис Српске транспортовао трудницу из Бијељине у УКЦ Српске (Фото: РТРС)

Директор бијељинске Болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић је истакао да је данас први пут након осам година пацијент из бијељинске болнице транспортован на лијечење у неку другу здравствену установу.

- Ријеч о младој трудници у 38. недјељи трудноће која је синоћ примљена у бијељинску Болницу. Јутрос је дошло до погоршања стања и промјена на јетри и бубрезима, што је захтијевало даље клиничко лијечење. Били смо у комуникацији са Универзитетским клиничким центром Српске у Бањалуци и директором Хеликоптерског сервиса Српске Бобаном Кустурићем и транспорт је успјешно обављен - рекао је Максимовић.

Максимовић је нагласио да је са Кустурићем договорио да, уколико некада буде неопходан транспорт пацијената за Бањалуку или Београд, бијељинска Болница на располагању има услуге Хеликоптерског сервиса Српске.