latinica  ћирилица
23/04/2022 |  08:01 ⇒ 09:41 | Аутор: РТРС

Најмање три особе повријеђене у Стоцу, једна преминула

Најмање три особе повријеђене су у Стоцу у снажном земљотресу који је погодио Херцеговину, док је једна лице преминуло јављају федерални медији.
Посљедице земљотреса у Стоцу (ФОТО: Анадолија) -
Посљедице земљотреса у Стоцу (ФОТО: Анадолија)

Код поверијеђених ријеч је о огреботинама и хематомима, али и претрпљеном шоку, па су двије особе одмах пребачене у Кантоналну болницу у Мостару.

Подсјетимо, једно лице преминуло је у Стоцу, након што је послије земљотреса на кућу пала стијена. Ријеч је о дјевојци старој 28 година.

Земљотрес снаге 5,8 степени по Рихтеру погодио је синоћ у 23.07 часова регион Берковића, објавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Овај потрес осјетио се и у региону, чак и у Трсту, у Италији. На друштвеним мрежама људи наводе да су на сјеверу Италије осјетили подрхтавање тла управо у вријеме када се догодио земљотрес у БиХ.

Медији наводе да су земљотрес осјетили и становници у Пули, у Истри, али и на острву Вису, Брачу, Хвару, на полуострву Пељешцу.

Подрхтавање се осјетило и у јужној Далмацији, у граду Дубровнику и околини, гдје су многи изашли на улице, али и у Задру, Шибенику и Сплиту.

Становнике цијеле Црне Горе и сјеверних дијелова Албаније узнемирио је земљотрес.