latinica  ћирилица
23/04/2022 |  08:11 ⇒ 08:16 | Аутор: СРНА

САД: Из снајпера ранио четири особе

Американац Рејмонд Спенсер /23/ ранио је из снајпера четири особе у Вашингтону пуцајући насумично на људе, а потом је извршио самоубиство, изјавили су данас званичници.
Пуцњава у Вашингтону  (Фото:EPA-EFE/JIM LO SCALZO/ilustracija) -
Пуцњава у Вашингтону (Фото:EPA-EFE/JIM LO SCALZO/ilustracija)

Полиција је саопштила да је Спенсер из предграђа Ферфакса у држави Вирџинија и да је првобитно идентификован на основу видео-снимка који је поставио на друштвене мреже и на којем су приказани снимци испаљивања хица са прозора на вишим спратовима и са транспарентом на којем је писало "Пуцњава у школи!".

Званичник вашингтонске полиције Роберт Конти рекао је да све указује на то да је снимак аутентичан, али да не може да потврди да ли је снимак емитован уживо или је претходно снимљен.

- Намјера му је била да убије и повреди становнике наше заједнице али мотив још нисмо утврдили. Нападач је дјеловао сам. Четири особе ранио је насумично - нагласио је Конти.

Пуцњава и потрага за нападачем изазвали су блокаду насеље Ван Нес на сјеверозападу Вашингтона. Спенсер је отворио ватру непосредно пред крај наставе.

Полиција је уз помоћ изјава очевидаца успјела да лоцира нападача на петом спрату стамбене зграде. Он је, када му се полиција приближила, извршио самоубиство.

Полицијски службеници пронашли су у стану више комада ватреног оружја и велике количине муниције.