latinica  ћирилица
27/04/2022 |  09:51 ⇒ 12:00 | Аутор: Независне

Главна служба за ревизију: Пореској управи Српске позитивно мишљење

Пореска управа Републике Српске добила је позитивно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора Српске након извршене ревизије финансијских извјештаја и усклађености активности, финансијских трансакција и информација у финансијским извјештајима Управе за 2021. годину.
Пореска управа - Фото: РТРС
Пореска управаФото: РТРС

- По нашем мишљењу, финансијски извјештаји Пореске управе Српске истинито и објективно приказују, у свим материјално значајним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза на дан 31. децембар 2021. године, прихода, примитака, расхода и издатака, као и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу с прописаним оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор важећим у Српској - навели су из Главне службе за ревизију јавног сектора Српске.

Ревизори додају да су извршили и ревизију усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима са значајним законским и другим прописима.

- По нашем мишљењу, активности, финансијске трансакције и информације приказане у финансијским извјештајима Пореске управе Републике Српске за 2021. годину су, у свим материјално значајним аспектима, у складу с прописима којима су регулисане - навели су из Главне служба за ревизију јавног сектора Српске.

Како се додаје, према евиденцијама Пореске управе и презентованим информацијама у извјештајима прошле године, укупни приходи из надлежности Пореске управе наплаћени су у износу од 2.740.801.569 КМ.

Горан Маричић, директор Пореске управе Републике Српске, рекао је за Независне новине да је позитиван ревизорски извјештај потврда квалитетног и одговорног рада Пореске управе, која је једна од највећих институција Српске.

- Овим извјештајем потврђена је ефикасност и правичност у раду Пореске управе Српске, која је на овај начин сврстана у ред модерних институција које су истински сервис својих грађана и које и даље теже да унаприједе своје услуге - рекао је Маричић.

Према његовим ријечима, позитиван ревизорски извјештај ове институције добија на још већем значају посебно ако се узме у обзир сложени систем пословања Пореске управе, која је организована у сједиште са шест сектора и седам подручних центара са 48 подручних јединица.