latinica  ћирилица
28/04/2022 |  12:12 ⇒ 13:38 | Аутор: РТРС

Испред Суда БиХ нападнута екипа РТРС

Давор Драгичевић данас је вербално напао екипу Радио-телевизије Републике Српске испред Суда БиХ, док је чекала правоснажну пресуду Сакибу Махмуљину.
Радио телевизија Републике Српске - Фото: РТРС
Радио телевизија Републике СрпскеФото: РТРС

Незадовољан, како је рекао, начином извјештавања о смрти његовог сина Давида, Драгичевић је нашој новинарској екипи упутио низ увреда.

Уређивачки колегијум Радио-телевизије Републике Српске подсјећа да је РТРС о трагичној смрти Давида Драгичевића редовно извјештавао јавност, у складу са професионалним стандардима преносио званичне ставове како институција, тако и покрета "Правда за Давида", не бавећи се било каквим квалификацијама.

РТРС саосјећа са боли породице Драгичевић, али истовремено саопштавамо да, ни на који начин, нећемо учествовати у атмосфери коју креира Давор Драгичевић.

Радио-телевизија Републике Српске, у складу са професионалним стандардима, наставиће да редовно извјештава о процесу који се у овом случају води у Тужилаштву БиХ.

Уређивачки колегијум РТРС-а саопштава да чврсто стоји иза извјештавања сваког свог новинара. Убудуће, у оваквим и сличним случајевима тражићемо заштиту званичних институција.