latinica  ћирилица
03/05/2022 |  07:05 ⇒ 09:18 | Аутор: СРНА

Додик: Професионално информисање доприноси изградњи демократског друштва

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је новинарима и свим запосленим у медијима 3. мај - Свјетски дан слободе медија, истичући да они својим професионалним, истинитим и правовременим информисањем јавности дају важан допринос изградњи слободног и демократског друштва.
Милорад Додик (TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Милорад Додик (TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- Медији су један од најважнијих стубова сваког друштво и с тога је неопходно да се у свом раду руководе искључиво професионалним стандардима. Наша заједничка обавеза је да омогућимо слободу медија, бољи положај и боље услове рада свих запослених у медијима - истакао је Додик.

Он је нагласио да је слобода медија од велике важности за опстанак демократије, али и да се треба заједно борити против злоупотребе те слободе и појаве дезинформација.

- Заједничким напорима потребно је очувати слободу изражавања и истинитог информисање и омогућити новинарима да јавности пруже објективну и поуздану информацију, те да за такав свој посао буду адекватно плаћени - навео је Додик у честитки.

Он је додао да професионално новинарство и професионални медији имају подршку у сваком друштву које тежи демократским вриједностима као што су слобода изражавања и истинитог информисања.

Генерална скупштина УН прогласила је 1993. године 3. мај за Међународни дан слободе медија, указујући тако на значај независности медија и подсјећајући владе да је њихова дужност да подрже слободу изражавања.