latinica  ћирилица
03/05/2022 |  08:50 ⇒ 09:18 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Опредијељени за партнерски однос према свим медијима

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је, поводом 3. маја - Међународног дана слободе медија, да су институције Републике Српске опредијељене за отворен и партнерски однос према свим медијима, објективно и одговорно информисање, у интересу јавности и свих грађана Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Обиљежавање Међународног дана слободе медија прилика је да се подсјетимо да су слобода изражавања и независни медији од пресудне важности за свако демократско друштво - наводи се у честитки коју је Цвијановић упутила свим новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Републици Српској.

Цвијановић је истакла да уважавајући значај медија и слободе јавне ријечи жели да професионалним извјештавањем наставе доприносити информисању, изградњи и очувању демократије, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

- Честитам вам овај дан и желим много успјеха на професионалном и личном плану, боље услове рада и статус у друштву - навела је Цвијановић.

Генерална скупштина УН прогласила је 3. мај Свјетским даном слободе медија, указујући тако на значај независности медија и подсјећајући владе да је њихова дужност да подрже слободу изражавања.