latinica  ћирилица
03/05/2022 |  10:57 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

У Добоју обиљежено 30 година од формирања ВРС; Дефиле Трећег пјешадијског пука (ВИДЕО)

У Добоју обиљежено 30 година од формирања Војске Републике Српске.
Обиљежавање 30 година ВРС у Добоју - Фото: РТРС
Обиљежавање 30 година ВРС у ДобојуФото: РТРС

Улицама Добоја дефиловали су припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, након чега је служен парастос погинулим борцима.

У Спомен-храму Рођења Пресвете Богородице свим погинулим борцима ВРС служен је парастос, а на споменик најмлађем погинулом борцу ВРС Споменку Гостићу положени су Вијенци.

Командант Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Милорад Крајшумовић је истакао да је Војска Републике Српске остварила циљ - сачувала народ и донијела му слободу, одбранила територију да овај простор постане слободан и комотан за живот свих људи добре воље ма које вјере и нације.

Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић рекао је да је Војска Републике Српске заједно са својим народом одбранила територију Српске.

У Добоју обиљежавање 30 година од формирања ВРС (Фото: РТРС)

Предсједник Скупштине градске Борачке организације Петар Тубић рекао је да је из овог града током одбрамбено-отаџбинског рата своје животе у одбрани Добоја и других дијелова Српске дало 1.850 припадника војске и полиције Републике Српске, а више од 4.000 их је рањено.

Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић нагласио је да у ова турбулентна времена треба остати разуман и живјети у миру.