latinica  ћирилица
04/05/2022 |  16:58 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Опредијељеност да се одржи политичка и економска стабилност (ВИДЕО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је данас да владајућа коалиција у Републици Српској функционише стабилно и да је опредијељена да се у Српској одржи функционална и политичка, односно финансијска и економска стабилност.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је навела да глобална дешавања не иду у прилог ниједној заједници свијета, али је оцијенила да ће Српска сигурно стабилно проћи и кроз ову кризу.

- Како смо до сада успјешно пролазили кроз сваку кризу коју нисмо ми проузроковали али смо се морали борити са тим посљедицама, тако ћемо сигурно стабилно проћи и кроз ову кризу - рекла је Цвијановић новинарима у Бањалуци након састанка владајуће коалиције.

Она је навела да предстоји много изазова и посла за Владу и Народну скупштину Српске и да ће коалиција изађи заједно са одређеним рјешењима за ову бремениту ситуацију.

Цвијановић је истакла да су спремни за предстојеће опште изборе у БиХ.

- Одржан је низ састанака и они који ће услиједити усмјерени су на то да се изађе на изборе и оствари побједа и да понудимо све оно што имамо гласачима са којима смо прошли кроз многа тешка времена и успјели да функционишемо веома стабилно - додала је Цвијановић.

Што се тиче БиХ, каже Цвијановић, оптерећење представља узурпација надлежности.

- Не могу чланови Централне изборне комисије БиХ узурпирати надлежности парламентараца и уређивати ствари које треба да уређују људи који су чланови парламента. Поред свих тих девијација које стално гледамо у БиХ, ми смо за ове изборе спремни и спремни смо да однесемо изборну побједу - истакла је Цвијановић.

Данашњем састанку у Бањалуци присуствовале су делегације на чијем челу су били домаћин предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, лидери СНСД-а Милорад Додик, НДП-а Драган Чавић, Социјалистичке партије Петар Ђокић, Народне партије Српске Дарко Бањац, а из Демоса замјеник предсједника Споменка Стевановић.