latinica  ћирилица
04/05/2022 |  17:11 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Шаровић: Обезбиједити новац за опште изборе (ВИДЕО)

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је данас да ће та партија учествовати на општим изборима које је за 2. октобар расписала Централна изборна комисија, као и да новац за њихово спровођење власти на нивоу БиХ треба да обезбиједе у законском року.
Мирко Шаровић (фото: уступљена фотографија) -
Мирко Шаровић (фото: уступљена фотографија)

Шаровић је на конференцији за новинаре у Бањалуци након сједнице Предсједништва СДС-а рекао да је оквирно ријеч о 10 милиона КМ, наводећи да би у случају необезбјеђивања новца могле да услиједе одређене компликације.

Каже да ће СДС гласати за сваку врсту законског унапређења изборног процеса у БиХ, али да то не зависи само од ове партије.

Он је оцијенио да било какво расписивање избора не може представљати угрожавање мира упркос томе што БиХ "има лош Изборни закон".

- Од лошег закона још горе је да никако немамо изборе - изјавио је Шаровић и нагласио да је потребно усвојити буџет на нивоу БиХ.

Када је ријеч о појединим изјавама политичких представника Хрвата о реорганизацији БиХ, Шаровић сматра да су то "крупна и тешка питања", те истиче да треба поштовати постојећа дејтонска рјешења, уз тежњу да се БиХ на сваки начин покуша унаприједити.