latinica  ћирилица
06/05/2022 |  19:43 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

Вучић: Остајемо војно неутрални и једина "не-НАТО" земља у региону

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је политика и жеља Србије да остане војно неутрална и једина "не-НАТО" земља у региону.
Александар Вучић (Фото:TANJUG/ RADE PRELIC) -
Александар Вучић (Фото:TANJUG/ RADE PRELIC)

Вучић је рекао да ће затражити да се у Србији уведе обавезан војни рок до 90 дана за све мушкарце.

- Сваки мушкарац треба да се посвети својој земљи тих деведесет дана, да научи шта је држава, обавеза, родољубље - рекао је Вучић у обраћању јавности.

Он је нагласио да императив државе треба да буде повећање наталитета и најавио да ће бити повећана давања чиме ће се подстицати рађање.

- Све ово што радимо неће имати смисла ако немамо дјецу - рекао је Вучић.

Предсједник Србије је најавио да ће вечерас од 20.00 часова цијена горива у Србији бити нижа за 10 динара у односу на протекле недјеље, упркос томе што је цијена нафте скочила у свијету.

Вучић је рекао да је од Гаспрома тражио да смање цијену нафте и нафтних деривата.

- Замолио сам их да узму у обзир да је 20 одсто нафте коју користе нафта из Србије и да би било фер да спусте цијену - рекао је Вучић.

Он је навео да ће се преговарати са Гаспромом о цијени гаса и додао да ће Србија бити зависна од руског гаса најмање две године.

Вучић је рекао да је донесена нова уредба о заштити најниже цијене основних животних намирница и да Србија немамо никаквих проблема са храном.

- Имамо довољно и за регион, али ћемо то да радимо опрезно да не би други зарађивали на нама - рекао је Вучић.

Када је ријеч о храни, Вучић каже да ће бити "свакодневна борба око цијена", али да свега има довољно и да су Робне резерве напуњене.