latinica  ћирилица
08/05/2022 |  09:02 ⇒ 09:23 | Аутор: РТРС

Павлина о наступу у Москви: Пјеваћу с поносом и страхопоштовањем према Русији (ВИДЕО)

У центру Москве 9. маја на централној међународној сцени "Бесмртног пука" поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату, пјеваће Павлина Радовановић, талентована дјевојчица из Ораховца са Косова и Метохије која анђеоским гласом баштини српску традицију свог краја.
Павлина Радовановић - Фото: РТРС
Павлина РадовановићФото: РТРС

Павлина, која се у програм РТРС-а уживо јавила из Москве, истиче да је овај прелијепи град пун цркава и светиња.

- Свиђа ми се Москва јер је народ гостопримив, а позив да пјевам поводом Дана побједе значи ми пуно јер је то јединствена прилика да ме чује цијела Русија, па и свијет ако је то могуће - истиче Павлина.

Ова талентована дјевојчица каже да пред наступ има малу трему, али да ће пјевати са поносом, емоцијама и страхопоштовањем према Русији која јој је указала велику част.

Павлина каже да још не зна које пјесме ће пјевати сутра на наступу и да ће о томе данас одлучити након генералне пробе.

- Вољела бих да отпјевам моју најдражу пјесму "Вилу с Кошара", јер без ње концерт није концерт - нагласила је Павлина.

Како истиче, у Русији остаје још мјесец дана и за то вријеме ће одржати неколико концерата на којима ће пјевати пјесме из свог родног краја, али и представити Ораховац и обичаје с Косова и Метохије.

- Причаћу о ономе што мој народ притишће. Ово је и јединствена прилика да ме чује цијела Русија јер је ово посебан празник за Русе, али и Србе - каже Павлина.

Павлина је за православну Нову годину имала химанитарни концерт у Бањалуци, а сва средства, око 3.000 евра,  је донирала за израду фрескописа Цркве Успења Пресвете Богородице у родном Ораховцу. 

- Бањалука је за мене други дом и увијек могу да се ослоним на овај град и Бањалучане који увијек пружају љубав према људима са Косова и Метохије - нагласила је Павлина Радовановић.