latinica  ћирилица
08/05/2022 |  10:58 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

Савић: Џаферовић дестабилизује ситуацију у БиХ

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Александар Савић сматра да Шефик Џаферовић изјавом којом ситуацију у Украјини поистовјећује са БиХ од прије три деценије дестабилизује ситуацију у БиХ.
Александар Савић - Фото: РТРС
Александар СавићФото: РТРС

- Џаферовић је риједак политичар који је у посљедње вријеме рекао толико ружних ријечи према српском народу, а што је сасвим непотребно и бесмислено јер изазива мржњу међу народима у БиХ - рекао је Савић Срни.

Према његовим ријечима, за Џаферовића би било корисније да размишља како ће народ преживјети ову календарсу годину, како ће се гријати и одакле ће добити гас и нафту.

- Џаферовић узалуд покушава да изједначи српски народ са некима другима у свијету. Добро знамо да рат у БиХ није изазво српски народ, већ је напротив прихватио сва понуђена рјешења 1992. године. Бошњачки представници се нису латили пера, већ оружја - истакао је Савић.

Савић каже да су нетачни Џаферовићеви нводи и да није вријеме за овакве изјаве, већ за мир и толеранцију који су неопходни народима у БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је за холандски лист "Волкскрант" да су "призори из Украјине идентични онима који су долазили из БиХ прије три деценије", као и да је придруживање БиХ ЕУ геополитичка неминовност, с обзиром на "напоре Русије да дестабилизује земљу".