latinica  ћирилица
09/05/2022 |  08:25 | Аутор: СРНА

У Хрватској љетне врућине од средине седмице

У Хрватску ове седмице стижу љетне врућине, прогнозирају метеоролози.
(Фото: Илустрација) -
(Фото: Илустрација)

Данас ће у унутрашњости бити дјелимично сунчано уз промјенљиву облачност, послије подне уз локалне пљускове с грмљавином, а на Јадрану претежно сунчано уз повремену умјерену облачност, прогнозира Хрватски хидрометеоролошки завод.

Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни. На Јадрану у почетку бура, подно Велебита с јаким ударима, која ће послије подне окренути на западњи и сјеверозападњи вјетар. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 20 и 25 Целзијевих степени.

Због јаког вјетра под Велебитом, на Јадранској магистрали /ДЦ8/ између Новог Винодолског и Сења те Карлобага и Свете Марије Магдалене забрањен је саобраћај за аутобусе на спрат, возила с камп приколицама и мотоцикле /прва група возила/.

У наставку седмице постепено стабилније, што нарочито вриједи од сриједе, кад ће бити и све топлије. Температура ће у другом дијелу седмице бити примјеренија љету него прољећу.

На крајњем истоку земље вриједности би локално могле достићи и 30 степени Целзијусових, што посебно важи за четвртак, преносе хрватски медији.