latinica  ћирилица
10/05/2022 |  07:04 | Аутор: РТРС

Повољни услови за вожњу

На већини путева у Републици Српској јутрос се саобраћај одвија несметано, а услови за вожњу су повољни, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због санације магистралног пута Драксенић-Врбашка саобраћај је потпуно обустављен и преусмјерава се на путне правце Драксенић - Козарска Дубица - Приједор и Градишка - Нова Топола - Лакташи.

Због опасности од појаве клизишта на регионалном путу у рејону Старог Угљевика према Главичицама забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила преусмјеравају се преко локалног пута Модран - Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље - Доња Трнова - Главичице - Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелекотране "Угљевик".

Због извођења деминерских радова сваки радни дан од 8.00 до 16.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја на дионици Брод на Дрини два - Врба на локацији Тјентиште у општини Фоча, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због радова успорен је или измијењен режим одвијања саобраћаја на путевима Дервента-Жировина, Црквина-Модрича и Шешлије-Јоховац, Бијељина - Угљевичка Обријеж, Котор Варош - Челинац, Челинац - Укрина, те Руданка - Добој, гдје се гради дионица ауто-пута Коридора "Пет це".

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе изнад 10 тона на мосту краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

Због извођења деминерских радова долази до повремених обустава саобраћаја на дионици пута Поље-Подновље у мјесту Горњи Божинци код Дервенте од 8.00 до 15.00 часова, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због активираног клизишта саобраћај се на дионици пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано једном саобраћајном траком.

На регионалним путевима ради се на дионицама Србац - Горња Вијака - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић, те Шипово - Ново Село и Језеро-Шипово.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, а због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта саобраћај на путу Укрина - Горња Вијака одвија се једном саобраћајном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

Вангабаритни превоз креће се правцем гранични прелаз Подврсник - Љубиње - Требиње - гранични прелаз Клобук, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици Поље-Подновље због оштећења коловоза, као и за теретна возила носивости изнад 30 тона на надвожњаку на дионици Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн, а на дионици Брод на Дрини - Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.