latinica  ћирилица
10/05/2022 |  08:57 ⇒ 08:57 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Арнаутовић припрема јавност за одлуку која има капацитет да сруши БиХ

Најава предсједника Централне изборне комисије БиХ Суада Арнаутовића да та комисија може да забрани учешће на изборима лидеру СНСД-а Милораду Додику опасан је покушај припреме јавности за неуставну и незакониту одлуку која има капацитет да сруши БиХ као државу, рекао је правни савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милан Тегелтија.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

- Забрана учешћа Додику на изборима је нешто о чему је опасно и разговарати, а камоли да се покуша спровођење нечег таквог. Ко год жели добро свим људима у БиХ, тај неће ни помишљати на тако нешто, јер је то сигуран пут у дестабилизацију БиХ. Српски народ и Република Српска то не би прихватили, јер би тиме била отворена "Пандорина кутија" у БиХ - рекао је Тегелтија за "Политику".

Тегелтија је упозорио да је ово још један доказ да све изјаве и подметања из политичког Сарајева имају само један циљ - мимо демократских процедура одстранити Додика из политичког живота и обезглавити Републику Српску, како би се тако отворио пут њеног потпуног обесмишљавања и утапања у унитарну БиХ.

Арнаутовић је раније изјавио да ће ЦИК одбити овјеру учешћа Додика и лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића на изборима, ако Кристијан Шмит каже да крше Дејтон и Устав.