latinica  ћирилица
10/05/2022 |  11:20 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Радници Центра за професионалну рехабилитацију наставили штрајк

Радници Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида а.д. Бањалука наставили су данас штрајк испред Владе Републике Српске. Претходно су у штрајку били 90 дана.
Синдикат дистрофичара - Фото: РТРС
Синдикат дистрофичараФото: РТРС

Тврде да је дуг овог предузећа достигао четири милиона марака, радницима седам годину нису уплаћени доприноси, плате се исплаћују селективно.

Влада Српске у априлу ове године прихватила је оставку в.д. директора Жељка Убипарипа и задужила Надзорни одбор и Министарство рада да именују новог директора. Међутим, како тврде у синдикалној организацији предузећа, Убипарип је још увијек в.д.директора и доноси одлуке у Центру.

Најављују да за три дана ступају у штрајк глађу.

- Око плата, некако се Министарство потрудило бар то да санира, али немамо плату за фебраур, март и април, ништа нам није плаћено, а морамо да живимо, требамо се хранити на крају крајева. Писали смо допис Влади да нам исплате бар два минималца - рекао је предсједник штрајкачког одбора Синдикалне органзације Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида а.д. Бањалука Мирослав Гњатовић.