latinica  ћирилица
10/05/2022 |  11:40 ⇒ 12:12 | Аутор: Б92

Алкараз: Ја најбољи на свијету? Не, Ђоковић је

Шпанац Карлос Алкараз у центру је пажње свјетске јавности иако не игра на Мастерсу у Риму.
Новак Ђоковић и Карлос Алкараз (фото: EPA-EFE / JUANJO MARTIN) -
Новак Ђоковић и Карлос Алкараз (фото: EPA-EFE / JUANJO MARTIN)

Алкараз је одушевио тениски свијет освајањем Мастерса у Мадриду гдје је прво побиједио "краља шљаке" Рафаела Надала, а потом и најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића.

У финалу је за сат времена "почистио" Александра Зверева који је изјавио да је Алкарас најбољи тенисер на свијету.

- Не, истина је да не мислим да је тако. За мене је најбољи на свијету онај који је број један и он је тај који заслужује ту титулу. Сада је ту Ђоковић, ја сам шести. Остало ми је пет мјеста да будем најбољи на свијету - рекао је Алкараз за лист Марка.

Млади Шпанац је открио и што га је највише импресионирало код српског тенисера са којим је тренирао у Мадриду прије међусобног дуела.

- Сервис... Ђоковић не важи за сјајног сервера, али ми је његове сервисе било најтеже враћати. Јако лоше сам му читао сервис и то ме највише импресионирало. Сјајан је и с основне црте. Једно је гледати га на ТВ-у, а друго играти против њега - искрен је млади Шпанац.

Након што је у Мадриду изазвао сензацију, Алкараз прескаче Рим јер жели да се фокусира на Ролан Гарос.

- Циљ ми је да наставим да побјеђујем, да наставим да остајам титуле. Мој главни циљ до краја сезоне је да освојим један од три преостала Гренд слема. То је велика мотивација и борићу се за то. Мислим да сам физички спреман за услове Гренд слемова. Физички сам, како каже мој тим, јак као бик. Не плашим се пет сетова против најбољих. Спреман сам. Сматрам да ће бити предност играти дуже мечеве - каже Алкараз.