latinica  ћирилица
10/05/2022 |  13:00 ⇒ 16:54 | Аутор: Агенције

Погледајте све голове Митровића ове сезоне у Чемпионшипу (ВИДЕО)

Најбољи фудбалер Чемпионшипа Александар Митровић постигао је чак 43 гола у сезони и оборио неке рекорде који су били на снази више деценија.
Александар Митровић (фото: EPA-EFE / Andrew Couldridge) -
Александар Митровић (фото: EPA-EFE / Andrew Couldridge)

Александар Митровић постигао је 43 гола на 44 меча у Чемпионшипу ове сезоне и тако био најзаслужнији играч за повратак Фулама у Премијер лигу.

Најбољи играч енглеске друге лиге решетао је током читаве сезоне, па су пред њим падали и рекорди који су више од 20 година били на снази.

Од ове сезоне, Митровић је рекордер Чемпионшипа од како се други ранг енглеског фудбала игра у формату са 46 мечева у сезони, пошто нико прије њега није успио да постигне 43 гола у сезони. Кад се сви сакупе на једно мјесто, то је преко пет минута мајсторија.

 

На друштвеним мрежама постао је хит снимак у којем су измонтирани сви Митровићеви голови из ове сезоне.

Занимљиво, сваки је постигао из шеснаестерца, што је његова специјалност.

Наравно, између њих има великих разлика, неки су дати ногом, а неки главом, некада је погађао празну мрежу након сјајних акција, а некада морао да покаже какав је мајстор у гужви. Кад се све израчуна, довољно за повратак у елиту.

Почело је још 14. августа против Хасдерсфилда, у убједљивој побједи (5:1) током које је уписао и асистнецију, а завршило се у 45. рунди када је са два гола учествовао у убједљивом тријумфу против Лутона (7:0). У међувремену је погађао гол против готово свих екипа у лиги.

Пред њим су страдали још Милвол, Хал, Стоук, Бирмингем, Бристол, Свонси, Квинс Парк Ренџерс, Кардиф, Нотингем Форест, Вест Бромвич Албион, Блекбурн, Питерборо, Барнсли, Рединг, Блекпул, Мидлзбро, Престон и Лутон.

Некако су успјели да се сачувају Ковентри, Дерби и Шефилд јунајтед - једина три тима којима није тресао мрежу!

Погледајте сваки од Митровићевић голова: