latinica  ћирилица
10/05/2022 |  13:11 ⇒ 14:13 | Аутор: РТРС

УКЦ Српске запошљава 50 ученика који су завршили Медицинску школу

Педесет ученика који су завршили Медицинску школу у Бањалуци биће примљено у радни однос у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.
УКЦ Српске - Фото: РТРС
УКЦ СрпскеФото: РТРС

- Уочи Међународног дана медицинских сестара који се традиционално обиљежава 12. маја сваке године, генерални директор УКЦ Републике Српске Владо Ђајић и помоћник генералног директора за здравствену његу Слађана Врањеш посјетиће сутра Медицинску школу у Бањалуци - саопштено је из УКЦ-а Српске.

Том приликом, биће уприличен састанак са пословодством школе, а најавиће се и пријем 50 ученика који су завршили Медицинску школу (медицинских сестара /техничара) у радни однос у УКЦ Републике Српске.

У саопштењу УКЦ-а Српске се истиче да на овај начин пословодство УКЦ Републике Српске жели да подржи ученике ове школе како би се наставио континуитет стабилног здравственог система у Републици Српској.

- Наш задатак је да бринемо о младим људима, будемо њихов вјетар у леђа и да их задржимо у здравственом систему Републике Српске. Они ће имати прилику да у нашој установи усаврше своја знања и вјештине и примијене их кроз практичан рад и бригу о пацијентима. Морамо још више да радимо на оснаживању овог медицинског кадра јер су медицинске сестре и техничари, поред љекара, носиоци здравственог система Републике Српске и најважнији сегмент у лијечењу и њези пацијената - рекао је Ђајић уочи посјете.

Подсјећамо, Међународни дан медицинских сестара обиљежава се у знак сјећања на датум рођења Флоренс Најтингел, енглеске болничарке, реформатора санитетске службе и оснивача прве школе за медицинске сестре.