latinica  ћирилица
10/05/2022 |  13:27 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Гостовање представе "Пасторала" у Народном позоришту Српске

Народно позориште Републике Српске угостиће 13. маја са почетком у 20 часова Градско позориште Градишка. Овај театар наступа са представом Пасторала по тексту Радослава Лалета Павловића у режији Адмира Мешића.
Представа Пасторала (фото: Народно позориште Републике Српске) -
Представа Пасторала (фото: Народно позориште Републике Српске)

Радослав Лале Павловић је српски писац, аутор великог броја познатих позоришних комада (међу њима и Шовинистичка фарса, Мала, Браћа пооружју), филмских сценарија (од којих и Балканска правила, Живети као сав нормалан свет, Хајде да се волимо), телевизијске серије Мој рођак са села...

Најављујући представу Пасторала, током рада на представи и на прес конференцији поводом премијере, редитељ Адмир Мешић нагласио је кључне моменте у њој.

Радња представе смјештена је у сеоски амбијент, адаптирана тако да се одвија у градишком селу Ламинци у вријеме Илинданског збора.

Актери су два млада заљубљена пара, један са села, други из града, који у љетној атмосфери Илинданског збора, уживају у љубавном заносу и младалачкој енергији.

Ова весела комична игра јесте прича о љубави, младости, срећи, љепоти и побједи живота, истиче редитељ.

Премијера представе одржана је 14. маја 2021. године, а у глумачком ансамблу су Драгана Илић (Стана), Анандо Ченић (Груја), Смиљана Маринковић (Ружа) и Светозар Бабић (Новак).