latinica  ћирилица
10/05/2022 |  14:21 | Аутор: Агенције

Радоњић пред Цедевиту: Нећемо бити у најбољем стању

Оно што је тренутно реално рећи јесте да нисмо у најбољем могућем стању због паузе коју смо имали. Имамо неколико играча који су тек изашли из повреда, видjећемо како ће се развијати ситуација, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић уочи старта полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге против Цедевита Олимпије.
Дејан Радоњић (Фото: EPA-EFE/ЕRDEM SAHIN, илустрација) -
Дејан Радоњић (Фото: EPA-EFE/ЕRDEM SAHIN, илустрација)

Црвено-бијели ће љубљански тим у првом мечу дочекати у четвртак од 19 часова у дворани "Александар Николић".

- Одиграли смо посљедњи меч 23. априла против Игокее, послије тога смо ушли у период који смо искористили да урадимо све оно што је могло да се направи у околностима које су ту. Нисмо били у прилици да имамо овакав распоред ни неких ранијих година. Послије дијела сезоне гдје смо мјесечно знали да одиграмо и 12 утакмица, дошли смо до периода када смо били неколико дана на поштеди, затим ушли у тренажни процес, користили смо вријеме да бисмо успјели да направимо што је могуће више - изјавио је Радоњић на конференцији за медије.

Огроман респект имамо према екипи која је направила промјене послије тих почетних мјесеци и урадила корекције које су им донијеле огроман напредак у игри и подигла квалитет до нивоа да су играли сјајну сезону у Еврокупу и дошли до плеј-офа, додао је Звездин тренер.

- Потребна нам је подршка са трибина. Сматрам да позив да се дође у дворану није довољан, већ да треба да ураде много тога више да нам помогну да превазиђемо тренутну ситуацију. Видјећемо у ком саставу ћемо наступити - истакао је Радоњић.

Капитен црвено-бијелих Бранко Лазић рекао је да је екипа искористила паузу да се регенерише и припреми за оно што слиједи.

- Добро се познајемо, све је спремно за један фантастичан меч. Уз пуну халу и наше навијаче вјерујем да ћемо доћи до позитивног резултата - поручио је Лазић.