latinica  ћирилица
10/05/2022 |  15:02 ⇒ 15:03 | Аутор: СРНА

У сриједу сунчано и топло

У Републици Српској ће наредна три дана бити сунчано и топло вријеме уз променљиву облачност.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Сутра ујутру и током дана биће ведро, сунчано и топло вријеме уз промјенљиву облачност. Касно послије подне доћи ће до повећања облачности у централном појасу која може условити понегдје краткотрајну кишу или пљускове.

Вјетар ће бити слаб сјевероисточни или промјенљив.

Минимална температура ваздуха биће од осам до 13, на југу и сјеверу до 15 степени, а максимална од 20 до 26, у сјеверним предјелима и до 30 степени Целзијусових.

У четвртак, 12. маја, ујутру и током дана биће ведро, сунчано и веома топло вријеме уз малу дневну облачност. Предвече је могућ по који изоловани пљусак на југу и централном појасу.

Минимална температура ваздуха биће од девет до 15, на југу и сјеверу до 17, а максимална од 21 до 27, у сјеверним предјелима локално до 30 степени Целзијусових.

У петак, 13. маја, ујутро ће бити умјерено облачно у јужној половини земље али суво, у осталим предјелима углавном ведро. Средином дана биће сунчано и топло вријеме, уз јачи развој облака послије подне од централног појаса ка југу што ће условити пролазну кишу или пљускове праћене грмљавином.

Минимална температура ваздуха од 10 до 16, на југу око 18 степени, а максимална од 21 до 28, локално на сјеверу до 30 степени Целзијусових.