latinica  ћирилица
10/05/2022 |  15:13 ⇒ 15:13 | Аутор: РТРС

Представа "Сцене из брачног живота" у Бањалуци и Приједору

Хит представа "Сцене из брачног живота" биће премијерно одиграна у Градском позоришту Јазавац у Бањалуци 17. маја у 20.00 часова.
Представа "Сцене из брачног живота" (фото: уступљена фотографија) -
Представа "Сцене из брачног живота" (фото: уступљена фотографија)

Комад је урађен по истоименој серији чувеног Ингмара Бергмана, једној од најгледанијих европских серија свих времена, а главне улоге тумаче познати глумци Милош Тимотијевић и Тамара Крцуновић.

Прича прати однос брачног пара, професора психологије Јохана и његове супруге Маријане, адвоката за разводе. Иако све дјелује идилично и уређено, посматрано са стране, Бергман разоткрива пукотине и притајени несклад пара којим рефлектују сопствено искуство тридесетогодишњег брака.

Ствари почињу полако са се одмотавају кад крећу да се ређају једна за другом слике из њиховог свакодневног живота, гдје у позадини избија незадовољство и фрустрација.

Представа је на престижном Фестивалу дуодраме добила чак пет награда - за најбољу глумицу, глумца, режију, најбољу представу и награду публике.

Редитељ представе је Ана Томовић а продукција Град театар Будва.

Организатор гостовања је агенција Вентуро Бањалука а представа ће бити изведена и у Позоришту Приједор 18. маја са почетком у 20.00 часова.

Улазнице у продаји у Градском позоришту Јазавац и Позоришту Приједор.