latinica  ћирилица
10/05/2022 |  19:09 ⇒ 11/05/2022 | 08:51 | Аутор: РТРС

Патријарх Порфирије у Требињу (ФОТО/ВИДЕО)

Патријарх српски Порфирије стигао је у Требиње у прву канонску посјету захумско – херцеговачкој епархији.
Патријарх Порфирије у Требињу - Фото: РТРС
Патријарх Порфирије у ТребињуФото: РТРС

На градском тргу дочекао га је велики број вјерника, који су у свечаној литији, заједно са патријархом, а онда је у храму Светог Преображења Господњег, служио доксологију.

      View this post on Instagram

A post shared by Патријарх Порфирије (@porfirije_patrijarh)

Патријарха је на углу улица Краља Петра Првог Ослободиоца и Јована Дучића, дочекао преосвећени епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, те бројно свештенство и монаштво Српске православне цркве.

Српског патријарха дочекао је и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, као и други представници јавног и политичког живота овог града и Херцеговине.

Патријах Порфирије у Требињу

Потом је Његова светост, у порти Храма, присустовала концерту православне духовне музике, организованог поводом прославе 130 година од оснивања Црквеног хора "Свети Василије Тврдошки и Острошки".

Патријах Порфирије у Требињу

Сутра ујутро, уочи великог празника, дана Светог Василија Острошког, овдје у Саборном храму, с почетком у девет часова, патријарх Порфирије уз саслужење монаштва, свештенства и вјерника, предовидће свету архијерејску литургију.

Планирано је да патријарх посјети и Духовни центар у Мркоњићима. Потом ће кренути пут Црне Горе, у канонску посјету Митрополији црногорско -приморској.