latinica  ћирилица
10/05/2022 |  20:59 ⇒ 21:45 | Аутор: СРНА

Дјеца са КиМ од 25. јуна до 2. јула у Приједору (ФОТО)

Приједор ће седми пут учествовати у великом пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" у оквиру којег ове године долази 500 српске дјеце са простора јужне српске покрајине.
Дјеца са Косова и Метохије од 25. јуна до 2. јула у Приједору - Фото: СРНА
Дјеца са Косова и Метохије од 25. јуна до 2. јула у ПриједоруФото: СРНА

Дјеца из Лепосавића, Сочанице и Лешке, њих 46, боравиће у Приједору од 25. јуна до 2. јула као гости ученика и родитеља Основне школе "Доситеј Обрадовић".

Ово је саопштено након вечерашњег састанка предсједника Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорада Арлова са директором ОШ "Доситеј Обрадовић" Гином Грубан, начелником Одјељења за друштвене дјелатности града Приједора Моњом Касаловић и родитеља домаћина дјеци са Косова и Метохије.

- Школа и град Приједор организују за своје госте разноврстан програм током седмодневног боравка гостима са Косова и Метохије. Ова школа ће се у току боравка дјеце из Лепосавића братимити са ОШ "Вук Стефановић Караџић" из Сочанице - потврдила је након састанка директор Школе Гина Грубан.

Начелник градског Одјељења за друштвене дјелатности Моња Касаловић изразила је задовољство што је Одбор послао молбу да Приједор учествује у овогодишњем десетом јубиларном пројекту и што ће град подржати активности током седмодневног боравка дјеце у Приједору.

У овом пројекту у Републици Српској до сада је у 35 локалних заједница протеклих година боравило више од 5.000 српске дјеце са Космета.

Предсједник Одбора Милорад Арлов је захвалио руководству Школе, породицама и ученицима који су и међу 147 основних и средњих школа Републике Српске који су подржали изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице.