latinica  ћирилица
11/05/2022 |  08:44 ⇒ 08:50 | Аутор: СРНА

Приједор: Позив писцима из регије да искористе могућност промоције својих дјела

На конкурс Народне библиотеке "Ћирило и Методије" Приједор за избор и промоцију дјела завичајних писаца, којим је предвиђен одабир шест дјела која ће се промовисати у другој половини године, до сада је пријављено пет књига, изјавила је директор ове јавне установе Гордана Вила.
Народна библиотека "Ћирило и Методије" у Приједору - Фото: СРНА
Народна библиотека "Ћирило и Методије" у ПриједоруФото: СРНА

Она је нагласила да је конкурс отворен до 25. маја.

- Позивам све ауторе публикованих дјела који су становници или су поријеклом из регије која обухвата град Приједор и општине Нови Град, Козарску Дубицу, Костајницу, Оштру Луку и Крупу на Уни да се пријаве и искористе могућност да њихово стваралаштво буде промовисано у нашој установи - рекла је Вила Срни.

Фото: СРНА

Народна библиотека "Ћирило и Методије" Приједор основала је лани програмски савјет, стручно тијело које путем јавних конкурса бира ауторе чија ће дјела промовисати ова јавна установа и који брине и за издавачку дјелатност.

- На тај начин група компетентних људи одлучује о садржајима које промовишемо и издајемо како би били испоштовани стандарди и тиме смо доношење одлука подигли на озбиљнији ниво - додала је Вила.

Она је најавила да приједорска библиотека у оквиру обиљежавања 16. маја, Дана града, представља збирке поезије суграђанина Славена Требовца под називом "Покајници пред буђење" и "Логика срца" у Градској читаоници сутра у 19.00 часова.

- На Дан библиотеке - 24. маја биће одржана промоција новог романа Јелене Бачић Алимпић `Клетва`, а дан касније Мајски сусрети пјесника. Биће награђени и највреднији читаоци и представљена издавачка дјелатност библиотеке - додала је Вила.