latinica  ћирилица
11/05/2022 |  10:07 ⇒ 10:07 | Аутор: СРНА

Вулић: Нераскидива веза Џаферовића са исламским екстремистима није сметња ни за америчку визу

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да се Шефик Џаферовић представља правним експертом, а занемарује основну чињеницу да члан Предсједништва БиХ није Предсједништво, док је предсједавајући Савјета министара један и стални.
Сања Вулић (фото: СНСД) -
Сања Вулић (фото: СНСД)

Вулићева је нагласила да би се Зоран Тегелтија у Савјету безбједности обраћао са легитимитетом, ауторитетом и аргументовано како приличи озбиљним политичарима, за разлику од Џафеовића који ништа од тога нема, па чак ни оно основно - сагласност Предсједништва БиХ.

- За посебну анализу је одлука Амбасаде САД у БиХ да Шефику Џаферовићу уопште одобри визу. Да ли су до те мјере неинформисани или су заборавили да је Шефик Џаферовић био или предлагач или коначни потписник рјешења о држављанству заслужним исламским ратницима или је заиста ријеч о толикој пристрасности сарајевској бошњачкој политици да жмуре и на ове чињенице - упитала је Вулићева.

Вулићева је подсјетила да је Осама бин Ладен путне исправе БиХ стекао 1996. у амбасади у Бечу, као и Мухамед Ата који је предводио напад на Куле близнакиње у Њујорку, а главни организатор напада био је Халид Шеик Мухамед.

- О каквом миру, стабилности и просперитету може говорити Шефик Џаферовић који је омогућио искривљеном уму да побије скоро 3.000 људи, а рани око 25.000? И поново ће "стручна" јавност рећи да нисам у праву када кажем да локалне Сарајлије запослене у Амбасади САД у БиХ кроје политику за коју их инструише централа СДА или им је водич Исламска декларација - навела је Вулићева.

Она је оцијенила да озбиљна држава, озбиљна амбасада, а за све то слови Америка, никако не би смјела одобрити визу човјеку са ратном прошлошћу какву има Шефик Џаферовић и његову нераскидиву везу са исламским екстремистима.

- За озбиљну амбасаду и државу, уз све наведене чињенице, Шефик Џаферовић је ризични саучесник у немилом догађају из септембра 2001. године, а да не спомињем његова ратна недјела и учествовање у злочинима над Србима у БиХ за која никада није одговарао, већ је за то награђиван разним функцијама - рекла је Вулићева.