latinica  ћирилица
11/05/2022 |  10:30 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Војсци Српске вјечна захвалност за слободу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 12. маја - Дана Војске Републике Српске и 30 година од њеног формирања, упутила је честитку свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Поводом 12. маја - Дана Војске Републике Српске и 30 година од њеног формирања, свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, у име грађана Републике Српске и своје име, упућујем искрене честитке - навела је Цвијановић у честитци.

Она је додала да је формирање Војске Републике Српске 12. маја 1992. године један је од најважнијих датума у нашој новијој историји када је трасирана судбина српског народа на овом простору.

- Настала из потребе да заштити сопствени народ и право на живот на вјековним огњиштима, војска је била главна и одлучујућа снага у одбрани Републике Српске. Обиљежавање овог важног јубилеја је прилика да се подсјетимо на часни и славни пут војске у Одбрамбено-отаџбинском рату и изразимо дубоко поштовање и вјечну захвалност за слободу која је плаћена животима више од 23 хиљаде наших најбољих синова - истакла је Цвијановић.

Цвијановић је додала да се данас са посебним пијететом сјећамо свих који су нам храбрим дјелима, не штедећи своје животе и дијелове тијела, омогућили  стварање слободне, јаке и постојане Републике Српске, али и трајно обавезали  да je  чувамо и јачамо, као највећу тековину и гаранцију наше стабилности и будућности.

 - У увјерењу да ће Трећи пјешадијски (Република Српска) пук наставити да чува успомене на јунаке, традицију и славне побједе Војске Републике Српске, срдачно вас поздрављам - наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.