latinica  ћирилица
11/05/2022 |  11:42 ⇒ 14:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Милановић: Може ли неко да замисли већу увреду од нове кандидатуре Комшића

Говорећи о стању у БиХ и најављеној поновној кандидатури Жељка Комшића за члана Председништва, предсједник Хрватске, Зоран Милановић је упитао, "може ли неко да замисли већу увреду од тога".
Зоран Милановић (фото: EPA-EFE / MARTIAL TREZZINI) -
Зоран Милановић (фото: EPA-EFE / MARTIAL TREZZINI)

Милановић је поручио да Комшић не може да буде представник оних који га нису бирали.

- Фрањо Туђман данас би се стидио јер је он "тврдоглаво бранио интересе Хрватске у БиХ" - навео је Милановић.

Поновио је да ће од амбасадора тражити да блокира указак Финске у НАТО и да ће се, како је поручио, "свим цивилизованим и политичким средствима борити за оно што сматра важним", пренели су хрватски медији.

Он је коментарисао и изјаву премијера Виктора Орбана о наводним територијалним претензијама према Хрватској и поручио да шеф мађарске владе "није опасност за Хрватску", већ се бори за своју државу.

- Његове ситне опсесије с обалом и ''великом Мађарском'' је дио његовог репертоара, он није опасност за Хрватску - рекао је Милановић.

Он је на отварању пословног сајма у Загребу рекао да ХДЗ-овци у Европском парламенту увијек гласају за Орбана, а сада га нападају, што је оцијенио нељудским понашањем.

- Орбан се бори за своју државу, за енергетску независност и то је то. Он је изабран због тога, да се бори за своју земљу. ХДЗ то не жели да призна, због пар каријериста се понашају другачије. Каријеристи који гледају да се никоме не замјере - рекао је Милановић новинарима.

Навео је и да је "Хрватска талац каријерних пројекција неколицине".

Коментарисао је и ЕУ фондове и назвао их је милостињом.

- ЕУ фондови нису перспектива за Хрватску, то је милостиња. Какви смо у коришћењу ЕУ фондова? Лоши - рекао је Милановић.