latinica  ћирилица
11/05/2022 |  12:54 ⇒ 13:03 | Аутор: СРНА

Кустурица: Коначни циљ Запада је да збрише Русе и Србе са лица земље

Прослављени српски режисер Емир Кустурица изјавио је да земље Запада желе да укину Русију и да је збришу са лица Земље, а да је њихова пропаганда усмјерена на дискредитовање руске стране и оцрњивање свега руског.
Емир Кустурица (Фото: EPA-EFE/KHALED ELFIQI) -
Емир Кустурица (Фото: EPA-EFE/KHALED ELFIQI)

- Интересантно је да када су бомбардовали Србију, наше погинуле су називали колатералном штетом, а о украјинским цивилима говоре – "јадни цивили", "јадна дјеца" - рекао је Кустурица за лист Известија.

Он је додао да је растао у свијету у којем се стално ратовало, подсјетивши на Вијетнам, Ирак, Сирију, Авганистан, Либију.

- Циљ свега је збрисати Русе и Србе са лица Земље. То је коначни циљ Запада - истакао је Кустурица.

Он је нагласио да је, у ситуацији када су руски и српски народ суочени са отвореним лицемјерјем САД и западних земаља, потребно чврсто се држати својих коријена.

- Када неко отпушта /руског диригента Валерија/ Гергијева, он жели да јасно стави до знања Русији да је укида. Стога немамо посла са укидањем културе као такве, већ са укидањем читавог народа. Русија мора да буде спремна за то и да убудуће предузме мјере да се заштити. Сада је у току реструктурисање униполарног свијета - рекао је Кустурица, преноси Спутњик.

Он сматра да Сједињене Државе могу посегнути и за крајњим мјерама, укључујући ограничени нуклеарни рат да би оствариле своје планове.