latinica  ћирилица
11/05/2022 |  13:55 | Аутор: РТРС

Зворник: Отворен Међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно" (ФОТО)

Наступом чланова зворничке Музичке школе "Војин Комадина" и извођењем представе "Мала принцеза или како се прави представа" младих глумаца београдског Студија "БИС" у зворничком Дому омладине отворен је девети Међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно".
Зворник - Међународни фестивал дјечијег позоришта - Фото: РТРС
Зворник - Међународни фестивал дјечијег позориштаФото: РТРС

Током три фестивалска дана, љубитељи позоришта у Зворнику имаће прилику да погледају шест представа младих глумаца из Републике Српске и Србије. Осим домаћина, глумаца Зворничког драмског позоришта и београдског Студија "БИС", публици ће се представити и Омладинско позориште "Морава театар" из Чачка, "Позориштанце" и "Позориште младих" из Добоја, Драмски студио "Маслачак" из Бијељине, те Аматерско позориште "Бранислав Нушић" из Шида.

Главни циљ Фестивала је развој културе и уједно жеља да се младима приближи позориште, истакла је организатор Фестивала и руководилац Зворничког драмског позоришта Божица Остојић.

Зворник - Међународни фестивал дјечијег позоришта

- Латинска изрека каже "позориште је у средишту живота". Овај девети Фестивал је круна свих претходних фестивала и вјерујемо да ће проћи успјешно као и сви досадашњи - поручила је Остојићева.

Фестивал се завршава у петак 13. маја, када ће бити проглашење најбољих и уручење награда.

Одржавање, сада већ традиционалног Фестивала, осим Градске управе, ове године помогли су и Министарство просвјете културе Републике Српске, односно Министарство спољних послова Републике Србије и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.