latinica  ћирилица
11/05/2022 |  15:17 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

Вулин-Лукач: Република Српска спољнополитички приоритет Србије (ВИДЕО)

Безбједност Срба у Републици Српској за Србију је подједнако важна као и безбједност Срба у Србији, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин на састанку са министром унутрашњих послова Српске Драганом Лукачем.
Александар Вулин и Драган Лукач (Фото: mup.gov.rs) -
Александар Вулин и Драган Лукач (Фото: mup.gov.rs)

Вулин је нагласио да ће Република Српска, док је предсједник Александар Вучић на челу Србије, бити спољнополитички приоритет и да ће се о Србима у Републици Српској посебно бринути.

Лукач је захвалио Вулину и МУП-у Србије за подршку и помоћ у борби против криминала и изразио увјерење да ће се сарадња између двије полиције у наредном периоду још више интензивирати.

Саговорници су навели да ће се сарадња у области стручних обука двије полиције наставити, баш као и одлучна борба против организованог и свих других видова криминала, што ће допринијети још већој сигурности и безбједности Срба са обје стране Дрине, саопштено је из МУП-а Србије.

Вулин и Лукач су оцијенили да је оперативна и стратешка сарадња између два министарства на изузетно високом нивоу.

На састанку је разговарано о унапређењу сарадње и наглашено да је константна и посвећена сарадња између два министарства резултирала бројним успјешним заједничким оперативним акцијама и када је ријеч о борби против организованог криминала и о борби против савремених безбједносних ризика и пријетњи.