latinica  ћирилица
11/05/2022 |  15:28 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Тегелтија честитао Дан Војске Републике Српске

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, официрима, подофицирима, војницима и свим припадницима Војске Републике Српске 12. мај - Дан Војске Републике Српске.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

- Поводом 12. маја, Дана Војске Републике Српске и Дана 3. пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, свим припадницима Војске Републике Српске и 3. пјешадијског /Република Српска/ пука честитам Дан Војске Републике Српске и Дан пука - наводи се у честитки.

Предсједавајући Савјета министара истакао је да Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук баштини славну традицију и храброст Војске Републике Српске која је у протеклом рату одбранила и омогућила српском народу на овим просторима да данас живи слободно.

- Са посебним пијететом на данашњи дан се сјећамо свих оних чији су животи уткани у темеље Републике и наше слободе. Нека им је вјечна слава и хвала! - истакао је Тегелтија.

Предсједавајући Тегелтија је Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку Оружаних снага БиХ пожелио да с поносом и часно баштини традицију Војске Републике Српске из које је настао, саопштено је из Савјета министара. /