latinica  ћирилица
11/05/2022 |  15:34 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Гашић: Језеро на подручју општине Пелагићево и манифестациони туризам највећи капацитети

Језеро које се налази на подручју општине Пелагићево један је од капацитета који треба да се развија, а у промоцији ће имати подршку ресорног министарства и Владе Српске, као и манифестације које се одржавају у овој локалној заједници, изјавила је данас министарка трговине и туризма Сузана Гашић.
Сузана Гашић - Фото: РТРС
Сузана ГашићФото: РТРС

- Да ли то био приватни инвеститор или неко други ко види оправданост улагања у језеро биће добродошао у ову општину и сигурно ће и начелник пружити сву подршку када се ради о развоју ове заједнице - рекла је Гашићева новинарима.

Она је додала да Пелагићево има потенцијал и за манифестациони туризам, за одржавање различитих сусрета, који скупљају посјетиоце, за шта општина планира додатне ресурсе у том смјеру.

- За Министарство и Владу нема мале општине, свака општина заслужује пажњу, тако да ће и у наредном периоду Пелагићеву бити пружена пуна подршка у промоцији онога што процијене као свој потенцијал, као и у ономе што већ постоји - рекла је Гашићева.

Гашићева, која је раније посјетила сусједну општину Доњи Жабар, рекла је да је кључ успјеха у повезивању мањих локалних заједница, њихових капацитета, које свака општина има.

- Ако се повежемо, сигурно ћемо остварити добре резултате - додала је она.

Начелник општине Пелагићево Славко Тешић рекао је да ће са Министарством сарађивати на изради стратегије сеоског и руралног туризма, што је фокус развоја туризма на овом подручју.

Тешић је навео да ће Министарство, у складу са могућностима, подржати манифестације које ће у наредном периоду овдје бити одржане, као што су Гастро фестивал, Фестивал фолклора, Илинданске свечаности.

Он је захвалио Гашићевој за данашњу посјету, те подсјетио да је Влада Српске на претходној сједници одобрила још 400.000 КМ за изградњу вртића, што, како је навео, представља прави показатељ добре сарадње Владе и локалне заједнице.