latinica  ћирилица
11/05/2022 |  16:37 ⇒ 16:39 | Аутор: СРНА

Бањац: Изјаве појединих међународних представника воде рушењу Дејтона

Странке владајуће коалиције у Републици Српској осудиле су данас у Бањалуци иступ предсједника ЦИК-а Суада Арнаутовића и појединих представника међународне заједнице које иду ка рушењу Дејтонског споразума, односно Устава БиХ, изјавио је предсједник НПС-а Дарко Бањац.
Владајућа коалиција - Фото: РТРС
Владајућа коалицијаФото: РТРС

Бањац је новинарима након састанка рекао да је владајућа коалиција изричита да нико нема права да било кога са листе било које политичике партије склони или му не дозволи кандидовање.

- Грађани Републике Српске су једин који могу да одлуче ко ће их представљати. Јако су опасне изјаве Арнаутовића и појединх представника међународне заједнице које, према нашем мишљењу, иду ка рушуење Дејтонског споразума, односно Устава БиХ - навео је Бањац, који је био домаћин данашњег састанка.

Он је рекао да су странке владајуће коалиције опредијељене да штите интресе грађана Републике Српске и њихов право да бирају своје представинике.

Осим Бањца, састанку у просторијама Главног одбора НПС-а су присуствовали потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић, предсједници СП-а Петар Ђокић, НДП-а Драган Чавић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, те замјеник предсједника Демоса Споменка Стевандић.