latinica  ћирилица
11/05/2022 |  17:38 ⇒ 17:40 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Опредијељеност да се одржи стабилност Српске (ВИДЕО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић сматра да је у предстојећем периоду важно одржати стабилност Републике Српске, те да су странке владајуће коалиције у Српској опредијељене да тако и буде.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановић је истакла да су коалиционе и политике Владе Српске усмјерене на то да грађани Српске живе у стабилности, миру и превазилажењу проблема.

- Дјелујемо као тим, понашамо се тако, али и планирамо одређене ствари као тим, јер намјеравамо да у континуитету радимо веома одговорне послове у наредном периоду у Републици Српској, али и свега што је у вези са спољним активностима - рекла је Цвијановић након састанка странака владајуће коалиције у Српској.

Она је навела да је на састанку било ријечи и о роковима који су дати у вези са пријавама за предстојеће изборе, као и о темама у вези са политикама коалиције и Владе Српске, односно на који начин ићи у сусрет одређеним проблемима.

- С обзиром на то да је турбулентно у цијелом свијету, ни ми нисмо тога поштеђени. Много веће и јаче економије трпе огромну штету и дугујемо велику захвалност члановима Владе, али и институцијама које са њима раде на проналажењу рјешења за одређене проблеме - рекла је Цвијановић.

Она је рекла да су на састанку поздрављене одлуке о повећању пензија и плата.

- Наставићемо предано да радимо као један тим, како бисмо изашли на крај са проблемима које носи глобална криза, али и да бисмо позиционирали Републику Српску на начин као што смо то радили и до сада, са јасним ставом и мишљењем наших институција, али и дјеловањем када је ријеч о спољним дешавањима - рекла је Цвијановић.

Осим Цвијановић, састанку су присуствовали предсједник НПС-а Дарко Бањац у својству домаћина, те предсједници СП-а Петар Ђокић, НДП-а Драган Чавић, Уједињене Српске Ненад Стевандић и замјеник предсједника Демоса Споменка Стевандић.