latinica  ћирилица
11/05/2022 |  18:02 ⇒ 18:03 | Аутор: СРНА

Стевановић: Српска сачувала економску и политичку стабилност

Замјеник предсједника Демоса Споменка Стевановић истакла је да је Република Српска успјела да сачува економску и политичку стабилност упркос кризама са којима се сусрела у претходном периоду.
Споменка Стевановић - Фото: СРНА
Споменка СтевановићФото: СРНА

Стевановићева је навела да је на састанку странака владајуће коалиције констатовано да је претходни мандат ове власти у првом дијелу обиљежен кризом изазваном пандемијом вируса корона, а у другом дијелу кризом изазваном руско-украјинским сукобом.

- Влада Српске улаже напоре, а и у наредном периоду ће настојати да олакша живот грађанима и функционисање привреде. Најважније је да је Српска сачувала финансијску и политичку стабилност - рекла је Стевановићева након састанка.

Она је рекла да је на састанку владајуће коалиције анализирана тренутна економска и политичка ситуација у Републици Српској, те разговарано и о припремама за наредне изборе.

Стевановићева је нагласила да ће Демос пријавити кандидатске листе за Народну скупштину Српске и за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, као и да ће подржати заједничке кандидате за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ.

- Сигурни смо да ће Демос направити добар изборни резултат на оба нивоа, да ће коалиција направити добар укупни резултат, али и да ће заједнички кандидати сигурно побиједити - рекла је Стевановићева.

Осим ње, састанку су присуствовали и предсједник НПС-а Дарко Бањац у својству домаћина, те потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић, предсједници СП-а Петар Ђокић, НДП-а Драган Чавић, Уједињене Српске Ненад Стевандић.