latinica  ћирилица
11/05/2022 |  20:26 ⇒ 22:46 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Приштина би једним потезом да укине међународни правни поредак (ВИДЕО)

Ако Приштина буде поднијела захтјев за чланство у Савјету Европе, онда је јасно да за њих не постоје ни Бриселски ни Вашингтонски споразум и да у потпуности укидају међународни правни поредак, рекао је предсједник Србије Александар Вучић у Бриселу, након састанка са комесаром Европске уније за проширење и сусједску политику Оливером Вархељијем.
Александар Вучић (Фото: Instagram) -
Александар Вучић (Фото: Instagram)

Вучић се послије сусрета са Вархељијем накратко обратио јавности и коментарисао информације да ће Приштина сутра поднијети захтјев за чланство у Савјету Европе.

- Тешко питање за нас. Очигледно је да неки људи раде на дестабилизацији цијелог региона и на дестабилизацији Србије. Ако они то ураде, онда је јасно да за њих не постоји ни Бриселски ни Вашингтонски споразум ни Резолуција 1244, да у потпуности укидају правни поредак и међународни правни поредак. Биће интересантно да видимо ко ће од свих оних који се заклињу у међународно право да подржи нешто тако. Ми ћемо одговорити озбиљно и одговорно и снажно штитити своју земљу - рекао је  Вучић.

На питање новинара о новим притисцима на Србију да уведе санкције Русији, Вучић је одговорио да ће Србија "доносити одлуке у складу са својим интересима".