latinica  ћирилица
11/05/2022 |  20:53 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Шмитов извјештај препун неистина и неће донијети ништа добро БиХ (ВИДЕО)

Колико је извјештај Кристијана Шмита валидан и прихватљив у цијелој БиХ, али и од међународних партнера најбоље говори чињеница да су двије од пет сталних земаља чланица Савјета безбједности УН на почетку данашње сједнице ускратиле његово право да је легитимно изабрани високи представник и да није овлаштен да подноси извјештај о БиХ, рекао је предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Након данашње сједнице Савјета безбједности показало се да је Шмит човјек којем се не може вјеровати и који је у свом извјештају изнио низ неистина о стању у БиХ.

- Шмит се у извјештају у цијелости концентрисао на то да оптужи само једну страну - српску, а у неколико наврата упутио је критике и на рачун хрватске стране. Извјештај који је он поднио неће донијети ништа добро БиХ. Требало би много времена да би се побројало све оно што није тачно у његовом извјештају - рекао је Тегелтија.

Тегелтија је нагласио да га као човјека посебно вријеђа Шмитов покушај да оптужи Републику Српску да је мјесто гдје постоје међунационални сукоби, гдје постоји пријетња људима који живе у Српској.

- Сви они који живе у Српској и БиХ знају да постоји велики степен толеранције и повјерења међу свим грађанима - изјавио еј Тегелтија.