latinica  ћирилица
12/05/2022 |  07:47 ⇒ 11:21 | Аутор: РТС

Јокић и званично најкориснији играч НБА лиге (ВИДЕО)

Српски центар Никола Јокић најкориснији је играч НБА за сезону 2021/2022, званично је потврдила лига у ноћи између сриједе и четвртка. Јокићу је јуче клуб приредио велико изненађење јер су дошли да му у Сомбору уруче награду.
Никола Јокић (фото:EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT/илустрација) -
Никола Јокић (фото:EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT/илустрација)

У гласању Јокић је освојио 875 поен, његов први конкурент Џоел Ембид је добио 706, а трећи је био Јанис Адетокумбо са 595 поена.

До друге, узастопне титуле најкориснијег играча Јокић је дошао просјечно постижући 27,1 поен (58,3 одсто из игре, 33,7 одсто за три поена) уз 13,8 скокова и 7,9 асистенција у сезони.

Предводио је тим Денвера до скора од 48 побједа уз 34 пораза и шестог мјеста на западу, а у првој рунди плеј-офа зауставио их је Голден стејт са 4-1.

За ову награду гласало је 100 новинара који раде у САД и Канади, а Јокић је добио и највише првих мјеста на листи најбољих чак 65, што је за 39 више од Ембида.

У конкуренцији за најкориснијег играча ове сезоне били си Девин Букер, Лука Дончић, Џејсон Тејтум, Џа Морент, Стефен Кари, Крис Пол, Демар Дерозан, Леброн Џејмс и Кевин Дурент.

Јокићу је јуче клуб приредио велико изненађење на његовом имању у Сомбору, јер су дошли да му уруче ово престижно признање.

У делегацији су били челници клуба Џош Кронки, Тим Конели, тренер Мајк Мелоун, кондициони тренер Фелипе Ајхенбергер, најзаслужнији човјек за подизање нивоа физичке снаге српског играча и директор развоја игрча у Денверу, Огњен Стојаковић.